Over het kantoor

passende dienstverlening

Het kantoor kiest voor een bescheiden omvang waardoor het persoonlijk en flexibel kan werken. Afhankelijk van uw situatie en wensen kan de juiste vorm voor de dienstverlening worden gevonden. Het kantoor is gericht op een duurzame werkrelatie met hantering van concurrerende en passende tarieven. Tegelijk wordt naar een hoogwaardig kwaliteitsniveau gestreefd bij de uitvoering van alle opdrachten die het kantoor aanneemt.

 

Juridische ervaring

 

Van Dam litigation & patents is in 2018 opgericht door Dirkjan van Dam. Hij heeft voordien meer dan tien jaar ervaring opgedaan in met name het octrooirecht, door te werken bij een internationaal advocatenkantoor van Engelse origine en twee gevestigde octrooibureau's in Nederland en België.

 

Sinds 2012 heeft Dirkjan gewerkt aan octrooiprocedures voor de Nederlandse rechter en oppositieprocedures bij het Europees Octrooibureau. Het betrof veelal geschillen tussen grote internationaal opererende bedrijven. Daarvoor, vanaf 2007, werkte hij aan het opstellen van octrooiaanvragen en aan octrooiverleningsprocedures gericht op verschillende landen.

 

Dirkjan is gekwalificeerd als Nederlands octrooigemachtigde (sinds 2011) en als Europees octrooigemachtigde (sinds 2012). Hij studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werd in 2012 beëdigd als advocaat. Dirkjan is aangesloten bij de Nederlandse orde 

 

 

van advocaten, de Orde van Octrooigemachtigden en het Institute of Professional Representatives before the European Patent Office. 

 

Technische achtergrond

Dirkjan studeerde technische natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft en promoveerde in 1999 aan diezelfde universiteit. Daarna werkte hij acht jaar als Senior Scientist bij Philips Research. Zijn technologische competenties bevinden zich met name op het gebied van de werktuigbouwkunde en de technische natuurkunde, met specialistische kennis en onderzoekservaring op het gebied van beeldschermfabricage, IC-technologie, aero- en hydrodynamica, olie- en gaswinning, gesteentemechanica, printtechnologie, coatingtechnologie en biosensoren.